“Hello Wien”-i vagy Mindenszentek napi gyermektevékenység | Zelegor Törpmanó
IMG_20151031_175238

“Hello Wien” vagy Mindenszentek, Halottak napja?

Nem tudom, te hogy vagy vele, de énnekem éppen elég a Farsang, hogy a csemeték [jó esetben naponta változó, rossz esetben óránként változó] kívánságainak megfelelő jelmezeket fabrikáljak. Ez a praktikus oldala, amiért nem üljük meg a halloweent. Az érzelmi oldala meg az, hogy idegennek érzem magamtól, nem tudok vele azonosulni.

Nade, mindegy is, hogy ki mit ünnepel, abban egyetérthetünk, hogy az év ebben a szakában fontos szerepe van a gyertyának: megemlékezés vagy töklámpás lángjaként. S mondanom sem kell, hogy ezáltal a gyermeknek is fontos lesz a gyertya.

S ha a gyermeked továbbra is gyertyázhatna, írok egy tippet, mivel lehet lekötni a figyelmét amivel kiélheti piromániás hajlamát.

Végy elő egy ív papírt (A3-as, A4-es méret), gyújts meg egy gyertyát, hadd egy cseppet olvadni, majd álljatok neki az alkotásnak, úgyis mint rajzolásnak.

IMG_20151031_174627

Mindeme tevékenységre megfelel a méhviasz gyertya, sima viaszgyertya vagy az ortodox templomba árult sárga vékonygyertya. Sőt, az a legjobb.

Mielőtt nekiállnátok a gyertyás alkotásnak, győzödj meg róla, hogy a gyermeked tud vele helyesen bánni:

  • nem égeti meg magát,
  • nem gyújtja fel önmagát vagy a házat egy véletlen manőver következtében

Jó, ha felvilágosítod, hogy a gyertya a kellemes, meleget adó lángja mellett VESZÉLYES is lehet, ha nem megfelelően használják.

SOHA NE HAGYD EGYEDÜL a gyereket az égő gyertya mellett! És fáradtságot nem ismerve tanítsd meg a gyerekednek a helyes és biztonságos gyufahasználatot!

IMG_20151031_174541

Hello Wien, Hello Kitty!

Ha ezeken túlvagy, és biztos vagy benne, hogy a gyermeked épsége megmarad, akkor akár előrerajzolt figurát csepegtethettek ki, akár fantáziapacákat ejthettek a lapon, s majd a végén kikiáltjátok modern műalkotásnak. :)

IMG_20151031_175517

Modern műalkotás hagyományos tulipánmotívumra hajazva.

Arra jó gondolni, hogy a ceruzával előre megrajzolt lapokon, a meleg viasztól élesebbé válnak majd a vonalak. Ha meg az a cél, hogy ne látszodjék, akkor inkább ne rajzoljátok meg előre. :)

IMG_20151031_174642

Mi ugyan nem próbáltuk ki, de most, írás közben megjárta a fejem, hogyha sima ceruza helyett zsírkrétával rajzolnál előre, akkor lehet, mondom, lehet, hogy akár színes rajzot is kaphattok. [A meleg viasz megolvaszthatná a zsírkréta nyomát a papíron.]

Zsírkrétát nem, de vízfestéket azért használtunk. A telepöttyözött rajzlapot ügyesen átfestettük vízfestékkel, aminek hatására a begyertyázott részeken kívül minden megszíneződött szép kontrasztot adva.

Igazából ez egy filléres ötlet, meglehetős kockázati tényezővel. Úgyhogy csak óvatosan azzal az égő gyertyával és jó alkotgatást kívánok nektek! :)

IMG_20151031_175250

Vízfestékezés elindítva…

IMG_20151031_175524

Gyönyörködés a műben. :)

Kosztándi Tímea,

családi élményszerző

 

 

 

 

 

 

Tagged on:     

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!