Házi mézes pattogtatott kukorica – tasakkal! | Zelegor Törpmanó
mezespattogtatottkukorica

Ropogós, édes: egy vájlingnyi mézes pattogtatott kukorica

A kukorica gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, így segít a fogak, csontok egészségének megőrzésében, stimulálja a szív-, izom- és bélműködést. Igazi energia- és rostbomba.

A hetekben fedeztük fel újra ezt a nagyszerű csemegét. Van még egy csomó a tavalyi termésből, így igyekszünk helyet csinálni az újnak.

Ha valami egyszerűre vágysz, valami gyors kis harapnivalóra, ami egészséges is, de jó lenne, hogy azért a purec is szeresse, akkor itt egy tuti biztos tipp, amivel a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. :)

Mi így készítettük.

pattogtatottkukorica

Elővettük a kukoricacsöveket és kiszelektáltuk a szimpatikusabbakat. :)

pattogtatottkukorica1

A válogatást a morzsálás követte, ami idő alatt alkalmunk volt beszélgetni is egy jót. Mindenkinek jutott feladat.

Míg egyesek a kukoricacsövekről szemezték a szemeket, addig kettesek előkészítették  a zacskónak való anyagot. Sütőpapírból vágtuk ki a formákat.

pattogtatottkukoricatasak

Egy-egy zacskó oldalának a szélessége egy jó arasznyi, behajtás nélkül. A behajtás újabb 2-3 centi.

Ezeket a hajtogatott papírlapokat úgy kell zacskóvá alakítani, hogy körbe kereken levarrjuk a szélén. Az elején vagy a végén (mi a utólag rájöttünk, hogy ajánlott inkább az elején) haggy ki egy 2-3 cm rést.

pattogtatottkukoricatasak1

Így ügyesedik a gyerek: lábbal hajthatós varrógépen varrtuk össze a széleket.

pattogtatottkukoricatasak3

Mikor megvan a varrás, akkor a résen keresztül töltsd meg kukoricaszemekkel. Mi tölcsérrel végeztük, elég jól bevált. Töltés után kicsit hajtsd vissza alól is meg felül is a zacskót. Így lesz helye nőni és nem is akad majd meg a mikróban.

Körülbelül 2-2,5 marék szemet elegendő tenni egy-egy tasakba. Így hely is van bőven, nem is ég oda a kukorica, és egy adagnak éppen ideális.

pattogtatottkukoricatasak4

3 perc aktív mikrózás után így néz ki a tasak: szemek felnőve, zacskó kikerekedve.

pattogtatottkukoricatasak5

… szemek bennmaradva! ;)

A kipattogott szemeket öntsd bele egy tálba, amire rácsurgathatsz 1-2 kanál mézet. Keverd össze, majd hívd a csemetét/csemetéket megkóstolni a finomságot!.

pattogtatottkukoricatasakok1

Tartalék zacsik. Következő alkalmakra.

Miután ilyen szépen és jól kitaláltam, elújságolom a nővéremnek, hogy feltaláltam a spanyolviaszt. Mire a válasza: ó, én egy kész papírzacskóval csinálom ugyanezt.

Szóval, sokféleképpen lehet csinálni. Az én módszeremmel együtt is volt a család, tanultunk is egy sort (varrás), miközben jól is éreztük magunkat. Tiszta haszon. :)

Kosztándi Tímea

családi élményszerző

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!