Hogyan ismerheted meg jobban gyermeked? | Zelegor Törpmanó

A gyermekek soksDSCF7718zor nem tudják szóban kifejezni érzéseiket, félelmeiket, vágyaikat, reményeiket.

Mit gyermekek?

Sok esetben maga a felnőtt sem tudja pontosan meghatározni, hogy mi a neve annak a furcsa szorongó valaminek, ami őt legbelül rágja. Csak érzi, hogy ingerült, hogy minden éles hangra hevesen reagál, hogy fáradt, letört, egykedvű, és mosoly is alig kerül a szájára.

Miért lenne másképp a gyermekkel, aki minden pozitív és negatív rezdülésünket felfogja finom kis antennáival??? Őt is megviselheti az, hogy hirtelen új környezetbe került, ha összeveszett az egyik pajtásával, vagy ha csúnyán nézett rá egy boltos, netán megjegyzést is tett rá.

Ha ennyire nehéz a felnőttnek magának tisztába jönni, hogy mi is a baja, gondold el, hogy az a csöppinkó gyermeknek milyen nehéz megfogalmazni azokat a gondolatokat, érzéseket, amik foglalkoztatják.

Neked is nehezedre esik szóra bírni a gyereked? Nem tudod, hogyan fogj hozzá, hogy megtudd az okát letörtségének?

Jó hír, hogy tudok ebben segíteni!

Hogyan tudok neked ebben segíteni?

Úgy, hogy kitaláltam egy olyan módszert, ami által könnyebben megismerheted a gyermeked lelki- és gondolatvilágát.DSCF7722

Különböző, félig megkezdett vagy éppencsak elindított rajzokat kell a gyermeknek kitöltenie saját tartalommal. -Magyarul: rajzolnia kell. – A rajzokat könnyen lehet témához kapcsolni, mint például iskola-, óvodakezdés, iskolai vagy óvodai konfliktusok megvitatásához, félelmei és vágyai megbeszéléséhez.

A technika nincs meghatározva: bármivel alkothat a kölyök, amivel jólesik neki, otthonosan mozog, vagy szimplán ki szeretné próbálni.  A technikákat akár ötvözni is lehet.

Ez által a tevékenység által

  • elmélyülhet a szülő-gyermek kapcsolat, közelebb kerülhetnek egymáshoz
  • segít a gyereknek abban, hogy kifejezhesse magát, alternetívát kínál arra, hogy pozitív módon vezethesse le frusztrációját, szorongását
  • bővítheti a szókincsét is (ezt csak és kizárólag akkor, ha a szülő segít neki ebben!)
  • fejlődik a csemete finom motorikus mozgása, erősödnek a fogóizmai, valamint a képzelőerejét is megmozgatja

Ahhoz, hogy te is kipróbálhasd ezt, nem kell mást tenned, mint ide kattintva kérni a letölthetős részt!

Kérd most!

Kattints ide most!

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!