Az az ördöngös ördögbot! (Az egész család rabja lett!) | Zelegor Törpmanó

Ha igazi ördögfióka gyermeked van, ha egy percre sem áll meg egy helyben, ha mozog, mint a pereszlen, akkor megtaláltam számára AZ igazi játékcsemegét.

DSC_4222

Íme az ördögbot!

  • Legalábbis az enyéim számára. :)

Ez a játék nem más, mint az ördögbot (nevezik még virágbotnak, virágpálcának és ördögpálcának is). A játék maga három botból áll, amelyekből kettő egyforma hosszúságú (vezetők), a harmadik meg hosszabb és két vége díszítve van (innen ered a neve: virágbot, mert arra hasonlít). Ezek a botok  lehetnek sima fabotok vagy üvegszálas botok (ez utóbbiak többe kerülnek, de többet is tartanak állítólag). A játék lényege abban áll, hogy a vezetőkkel kell irányítani, forgatni, vezetni a virágbotot. Lehet simán feldobni, majd elkapni, lehet közben forgatni-pörgetni a botot, különböző testrészről visszapattintgatni, mindenki saját ügyességéhez mérten.

Életemben először ilyen botot Pozsár Julinál, a kézműves készítőnél láttam s csak néztem, mint borjú az új kapura.

pozsarszalaijuli

Pozsár Júlia kézműves készítő

Ahogy lehetőségem volt kipróbálni kifaggattam egy cseppet, hogyan is került kapcsolatba ezzel a játékkal:

P. J.: Először virágbotot egy kissrácnál láttam, teljesen elvarázsolt a játéka, ahogy 9 és 7 éves fiaimat is. Kipróbáltuk, egész jól ment. A fiaim rajonganak mindenért, ami mozgásról, kézügyességről, varázslatról szól. Van nálunk bűvészkedés, cirkuszi mutatvány, akrobatikus torna. Meg persze zsonglőrözés, virágbotozás minden mennyiségben.

A megfigyeléstől, kipróbáláson keresztül, hogy vezetett az út az ördögbotok, virágbotok gyártásához, eladásához?

P. J.: Kézműves lévén utánanéztem az elkészítésnek, a hozzávalóknak, és kikísérleteztem a szerintem ideális változatot. Áruljuk kézműves vásárokon Kolozsváron és a neten, és pörgetjük is, az egész család a rabja lett.

Hogy fogadják a gyermekek, a vásárosok a portékád?

DSC_3725

6 éven felülieknek ajánlják ezt a játékot

P. J.:  Érdekes azt megfigyelni, hogy ki hogyan reagál, ha virágbotos bemutatónkat látja. Van, akit nem érdekel, mások azt mondják, hogy ez nekik sosem menne, és meg sem próbálják. De az a jó, hogy vannak olyanok is, akik csillogó szemmel nézik, azonnal ki is szeretnék próbálni, és általában rögtön sikerük is van a trükközésben. Így sok jó fej emberkét megismerünk, akik nyitottak az újra, a kalandra, hiszik, hogy az emberi kéz csodákra képes.

DSC_3740

Csillogó szemű érdeklődők

A játékot 6 éves kor fölött ajánlják, de a fiatalabb de jó kézügyességű gyermek számára is sikerélményt nyújthat. Ez a készségfejlesztő játék hihetetlen mértékben növeli a gyermekek önbizalmát (elég hamar sikerélményt nyújt), miközben finoman, de biztosan fejleszti a reflexeket, kézügyességet, a nagy mozgásokat, a koncentrációképességet.  Még a félénkebb gyermeknek is sikert nyújt, hisz zsonglőrjátékával egy ideig mindenképp a társaság fénypontja lehet!

Kosztándi Tímea,

családi élményszerző

Te is keresed az ideális ajándékot?

Fogalmad sincs, minek örvendene az aprónép?

Szeretnéd meglepni a csemetéd?

Karácsonyi, névnapi, szülinapi, évzáró ajándékot keresel?

Itt erheted el Julit!

Weboldala: katt ide!

Telefonszáma: 074 615 1375

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!