Anyapa célkeresztben | Zelegor Törpmanó

Érezted azt az érzést valaha, hogy csak 5 perc kéne, csak öt perc ahhoz, hogy egy cseppet kifújd magad, leenged a fáradt gőzt?

A mindennapok hajszája után igazán rádfér egy kis “nézekkiafejemből-csakmagadnakvaló” idő?

Itt a megoldás!

A kb. 10-15 perc szusszanásnyi időhöz a következő kellékek kellenek!

puhalabdak

Ezek a puha labdák a játék elengedhetetlen kellékei!

  • egy db. fáradt szülő
  • egy/vagy több játszani akaró, aktív csemete (a korosztály már szinte nem is számít)
  • egy darab akkora hely, ahov kényelmesen kinyújtózkodva elnyúlhatsz (kávét nem ajánlok szürcsölgetésre)
  • puha labda/ák (tényleg puhák legyenek, nem baj, ha belül zörögnek)

 

A játék lényege: találd el anyapa ….!

A pontokat a kívánt testrésszel helyettesítsd be: könyökét, térdét, talpát, hasát, hátát, lábbujját, vállát, combját stb.

A játék menete:

  1. fáradt anyapa végső kimerülésében végigdől/összeroskad kedvenc helyén/a szőnyegen pihenésre számítva, mire a szemfüles purecek rögtön körüldongják/zsibongják (egy gyerek is elég ehhez a tevékenységhez) anyapa minden figyelmét magukénak követelve.

  2. a mindenre gondoló anyapa meg ügyesen eltereli a figyelmet egy varázslabdával a következő felkiáltással: lássuk, sikerül-e/hányszor sikerül eltalálnod a bokám ezzel a labdával? (és most már te is ebbe a kategóriába kerültél, ha olvasod ezt a bejegyzést! :) )

  3. fektessétek le a játékszabályokat: milyen távolságról lehet dobni, gurítani, rúgni a labdát? Jobb- vagy balkézzel/-lábbal? Nyitott vagy csukott szemmel?  Ezeket még lehet variálni különböző testtartásokkal is: fél lábon, ugrálva, megfordulva stb.

A “szabályokat” aszerint hozzátok /vagy sugallmazd), hogy milyen lendülettel és lelkesedéssel vág bele a kölyök a játékba, milyen egyéni képességei vannak, mennyire fejlett egyik-másik mozdulatsora, inkább több sikerélmény, mint kudarc érje.  Apránként közben meg úgyis lehet változtatni. :)

Minden sikeres találat egy pontot ér!

Minden találattal nő a gyerek büszkesége!

Minden mozdulattal ügyesedik a kölyök, fejlődik a csuklómozgása, bokatartása.

Minden próbálkozással bonyolult számigálásokat végez, hogy megbecsülje az adott távolságot, hogy felmérje mekkora erőre és pontosan milyen mozdulatra van szüksége egy adott mozdulatsorhoz. Egyensúlyérzéket is fejleszthet.

Minden egyes próbálkozással minimális erőbedobással építed a gyermeked önbizalmát, önbecsülését, ápolod és elmélyíted kettőtök közt lévő szeretetkapcsolatot!

Látod, minimális erőbefektetéssel máris kész a családi élményszerzés! (A puha labda nagyobb papírgalacsinnal is helyettesíthető.)

Több kreatív tippre vágysz? Kérd te is a Foglald le a lurkót! és a Kórházi játékok tárháza című ingyenes füzeteket, amelyekben az egyszerűtől a nehezebb fokozatig, kevés eszközt igényelő játék által szinte minden gyerekes család talál kedvére valót! 
 Katt ide és töltsd ki az űrlapot!

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!