Zelegor Törpmanó

Kreativitás fejlesztése otthoni keretek közt

 

A kreativitás az a velünk született és időközben kifejlesztett, tanult tehetség, aminek a hatására képesek vagyunk több szemszögből nézni, többféleképpen értelmezni egy adott dolgot, problémát.

A kreativitás nem más, mint az egyén teremtőképessége, leleményessége, az az alkotó képessége, ami által az egyén újra és újra át tudja rendezni a létet.

A leleményesség az önkifejezés egy módja. A gyermek kreativitásának a megerősítése magával hozza azt az önbizalmat, ami felvértezi a csemetét arra, hogy szembe tudjon nézni az új, váratlan helyzetekkel, kihívásokkal. Mint a mesebeli hős, kész megvívni a maga harcát, felnő a feladathoz.

Alapjában véve minden gyermek természet adta találékonysággal és kreativitással jön a világra.

Alkotóképesség emberi kölcsönhatás nélkül nem jön, nem jöhet létre.

A szülőknek csupán az a dolguk, hogy ezeket a képességeket támogassák úgy, hogy együtt játszanak gyermekükkel, olyan játékokkal, amelyeket többféleképpen is fel tud/nak használni.

Ezért beszélgessünk a gyerekkel, bátorítsuk érzelmei, vágyai, félelmei felismerésében, kifejezésében. Egyszerűen csak biztosítani kell a szabad teret a gyermekeknek a világ felfedezésére.

Ebben a törekvésükben segíti a szülőket Zelegor Törpmanó Képzeld bele! Kreativitást fejlesztő rajzfüzete. Eszközt ad a szülők kezébe a minőségi együttlétre, a szülő-gyermek kommunikáció elmélyítésére, kreativitásuk fejlesztésére.

Iratkozz fel, ha kéred az ingyen letölthető részt a Képzeld bele! kreativitást fejlesztő rajzfüzetből! Kattanj a “Letöltöm” gombra!

button(1)

Megrendelnéd inkább? Kattanj a “Megrendelem” gombra!

 

button(3)

Vélemény, tipp, ötlet? Alább írhatod!